EPC Waarde

Energie besparen

De EPC waarde staat voor Energieprestatiecoëfficiënt. Dit is een index die de energetische efficiëntie van een gebouw aangeeft. De waarde wordt bepaald door hoeveel energie een gebouw verbruikt. Denk daarbij aan verwarming, ventilatie, warmwatervoorziening en koeling. De waarde wordt uitgedrukt in een cijfer en hoe lager het cijfer is, hoe energiezuiniger het verbruik is.

De waarde van EPC

De waarde van EPC geeft aan hoe energie-efficiënt een gebouw is. Hoe lager de waarde is, hoe minder energie nodig is om het gebouw van warm water te voorzien, te koelen en te verwarmen. Een lagere EPC waarde resulteert als voordeel in lager energieverbruik en lagere energiekosten. Daarbij is ook een bijkomend voordeel: hoe lager het energieverbruik is, hoe minder CO2-uitstoot, hoe minder vervuilend dit is voor het milieu.

Hoe wordt de EPC waarde bepaald?

De EPC waarde wordt bepaald door hoeveel energie een gebouw verbruikt. En het energieverbruik wordt bepaald door de isolatie van het gebouw, de ventilatie, het type verwarmingssysteem, eventuele zonnepanelen en de luchtdichtheid. Hoe lager de waarde, hoe energiezuiniger. De waarde wordt uitgedrukt in een cijfer van 0 tot 1. Een gebouw is energieneutraal bij waarde 0.

Het energielabel t.o.v. de EPC waarde

Een energielabel geeft aan hoe energiezuinig een gebouw is. De energiezuinige waarde bij een energielabel wordt uitgedrukt door middel van letter A t/m G. Letter A staat voor zeer energiezuinig en letter G staat voor zeer energieverspillend. Hoe lager de EPC waarde, hoe hoger een energiezuiniger label. Om de waarde van een gebouw te verhogen, is het raadzaam om de waarden voor het energielabel en de EPC waarde zo energiezuinig en efficiënt mogelijk te hebben.

Adviezen hoe de EPC waarde te verbeteren

Om de EPC waarde van een gebouw te verbeteren zijn er de volgende adviezen: Het verbeteren van de isolatie middels aluminium schuifdeuren, investeren in energiezuinige verwarmingssystemen, de ventilatie verbeteren en investeren in zonnepanelen. Bovenstaande adviezen dragen allemaal bij aan het verbeteren van de EPC waarde. Bent u van plan om te investeren in nieuwe schuifdeuren in de tuin of kozijnen die tevens ook isolerend werken of wenst u uw schuifdeuren te repareren? Neem gerust contact met ons op!

Recente werken

Hieronder vindt u een kleine greep uit diverse werken welke wij recent gerealiseerd hebben.

Wat zeggen onze klanten?

Zeer prettige en deskundige advisering tijdens het keuzeproces, waarbij alles in de showroom ook gezien kon worden. Installatie was perfect en zeer plezierig, met een uitstekend eindresultaat.

Fam Janssen

We zijn zowel in het voortraject als bij het plaatsen van de pui heel goed geholpen. Schipper Ede levert een strakke pui met slanke stijlen tegen een scherp tarief. Het plaatsen ging zeer vakkundig en alles is netjes afgewerkt.

Fam De Lange

Prima en zeer enthousiast bedrijf. Vanaf offertemoment, schouw en montage alleen maar zeer goede en betrokken medewerkers gezien.

P. de Lucht

Keurmerken en certificaten